Ακυβερνησία…


«Όλοι εναντίον όλων». Αυτό είναι εν ολίγοις το συμπέρασμα που προκύπτει για το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα. 

Όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία των εκλογών είναι μαθηματικά βέβαιο πως τόσο περισσότερο το ΠΑΣΟΚ θα «ξεδιπλώνει» τάσεις αυτονόμησης από την ΝΔ. Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πολύ καλά πως η ταύτισή τους με την γαλάζια παράταξη θα επιφέρει εκλογική κατρακύλα.

Για αυτό λοιπόν και οι διαφωνίες που εκφράστηκαν από το ΠΑΣΟΚ για τις περίφημες δηλώσεις του Σαμαρά ότι η ΝΔ είναι Δημοκρατική Παράταξη.
Ως γνωστόν ο κ. Δημήτρης Καρύδης έσπευσε να διευκρινήσει ότι Δημοκρατική Παράταξη είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη μεριά τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν εχθές κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με την τρόικα δείχνουν ότι το όλο εγχείρημα δεν περπατάει. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι ο Χαρδούβελης δεν τον ενημερώνει για τις κινήσεις του – όσο κι αν κάτι τέτοιο το διαψεύδουν στο ΠΑΣΟΚ – και από την άλλη πλευρά ο κ. Χαρδούβελης θεωρεί ότι το Μαξίμου τον «καπελώνει» με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη.
Με μια λέξη: Ακυβερνησία. Αυτή είναι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω και αυτή είναι η εικόνα που εξέλαβαν τα στελέχη της τρόικας που ήρθαν στην Αθήνα. Είναι λοιπόν αμφίβολο αν θα εξαχθούν συμπεράσματα από τους ελέγχους της τρόικας, ενώ μετά από αυτά είναι σχεδόν βέβαιο πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα φύγουν χωρίς να δώσουν κανένα στίγμα των προθέσεων τους.
Θα μεταφέρουν στους ανωτέρους τους όλη αυτή την τραγελαφική εικόνα της ίντριγκας μεταξύ των κυβερνώντων καθώς επίσης και την αίσθηση των πρόωρων εκλογών που έχει φουντώσει στους πολιτικούς κύκλους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb το επόμενο διάστημα η πόλωση θα φτάσει στα άκρα, ενώ ο κομματικός χάρτης θα μεταβληθεί καθώς θα υπάρξουν μαζικές μετακινήσεις στελεχών από διάφορους πολιτικούς χώρους. Αυτήν την πληροφορία «κρατείστε την» διότι θα επανέλθουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ.
Οι εξελίξεις στο εσωτερικό των κομμάτων θα είναι ραγδαίες και σε ορισμένες περιπτώσεις θα «σκάσουν» βόμβες μεγατόνων!

newsbomb.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια