Πώς είναι η ζωή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό; | Βίντεο

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός χρειάζεται μόλις 90 λεπτά για να κάνει μία πλήρη περιστροφή της Γης, προσφέροντας μία εντυπωσιακή θέα στα μέλη του πληρώματός του, ωστόσο η καθημερινότητα για τους αστροναύτες δεν είναι πάντα εύκολη.

Ακόμα και η προσωπική υγιεινή αποτελεί μία πολύπλοκη διαδικασία, που μοιάζει περισσότερο με… στεγνό καθάρισμα.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από έξι κοσμοναύτες κάθε φορά, με τους περισσότερους να μένουν εκεί για περίπου έξι μήνες, διάστημα που για κάποιους φαίνεται… αιώνας




Το πλήρωμα του Σταθμού καταναλώνει κυρίως συσκευασμένα τρόφιμα, ενώ περιμένει πώς και πώς τις αποστολές ανεφοδιασμού του σταθμού, που φέρνουν κατά καιρούς φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

«Δεν χρειαζόμαστε πιάτα, καθώς τα πάντα αιωρούνται», αναφέρουν οι αστροναύτες στο CNN, ενώ επιπλέον δεν διαθέτουν ψυγείο, με το αλάτι και το πιπέρι να είναι σε υγρή μορφή.

Το φυστικοβούτυρο θεωρείται είδος… πρώτης ανάγκης για τους κοσμοναύτες, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμμετέχουν σε έρευνες και επιστημονικά πειράματα για τη ζωή στο διάστημα.

Ορισμένες φορές, οι αστροναύτες κάνουν… διαστημικούς περιπάτους ή πραγματοποιούν επισκευές για τη σωστή συντήρηση του Σταθμού.

Παρά την έλλειψη βαρύτητας, διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, τα μέλη του πληρώματος του Σταθμού έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την απαραίτητη γυμναστική, ενώ ο ύπνος είναι εύκολος, αρκεί να μην ξεχάσουν να δέσουν κάπου τον υπνόσακό τους.

Μόλις ολοκληρώσουν την αποστολή τους και μετά από ένα ταξίδι τρεισήμισι ωρών, οι αστροναύτες επιστρέφουν στη Γη, έχοντας να διηγηθούν πολλά στις οικογένειές τους.

naftemporiki.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια