Τσίπρας: «Πάμε δίπλα στο λαό» - Οι επόμενες κινήσεις του

Με το σύνθημα: «Πάμε δίπλα στο λαό» ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει σειρά περιοδειών στην ελληνική περιφέρεια - Με το άνοιγμα της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει σειρά τροπολογιών για όλα όσα εξήγγειλε ο Τσίπρας από τη ΔΕΘ.
 «Η κυβέρνηση έχει τελειώσει. Ότι και να προκύψει από την συνάντηση της Μέρκελ με τον Σαμαρά, είναι θέμα χρόνου το πότε θα πάμε σε εκλογές».
Αυτό υποστηρίζουν τα στελέχη και οι στενοί συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα που ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του εν μέσω φθινοπώρου.
Το εναρκτήριο λάκτισμα θα το δώσει ο ίδιος ο Τσίπρας με ομιλία του το Σαββατοκύριακο 4-5 Οκτωβρίου στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Πανεπιστημιούπολη.
Η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα βασίζεται στο σύνθημα: Πάμε δίπλα στον λαό, στη βάση για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή σε όλα τα στελέχη του κόμματος να μην επαναπαύονται από την σαφή δημοσκοπική υπεροχή που εμφανίζει το κόμμα. Το προσεχές διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει περιοδείες σε αρκετές περιφέρειες της χώρας τόσο για να δει από κοντά τα προβλήματα του κόσμου, όσο και για να κάνει πράξη αυτό που προανήγγειλε από την ΔΕΘ, τη θεσμική αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Περιφερειών.
Παράλληλα, με το άνοιγμα της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ξεκινήσει ένα «βομβαρδισμό» με καταθέσεις τροπολογιών σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανθρωπιστική κρίση: εργασιακά, μισθοί, επιδόματα.
«Όλα όσα εξαγγέλθηκαν από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ θα κατατεθούν στην Βουλή υπό μορφή προτάσεων και εκεί θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες των πράξεων, των έργων και των προθέσεων του» έλεγε στο Newsbomb στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτει με νόημα : «προβλέπεται ιδιαίτερα σκληρός χειμώνας».
Όπως εξηγούσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα έρθει στη Βουλή για παράδειγμα το θέμα της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 761 ευρώ «εκεί θα καταλάβει ο λαός: ποιος πρεσβεύει τι;».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να δώσει μεγαλύτερο βάρος στη δημόσια εικόνα του στο εξωτερικό και σε συναντήσεις με μεγάλους ηγέτες και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους θα καταστήσει σαφές ότι δεν έχει «γραμμάτια» και κανενός είδους εξαρτήσεις.
Επί της ουσίας, δεν θα δώσει βάση στην εσωτερική κόντρα με τον πρωθυπουργό, αλλά στις επαφές του θα επιχειρήσει να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παράγοντας ανατροπών στην Ευρώπη.

Προφανώς η σκληρή κριτική στην κυβέρνηση δεν θα σταματήσει , πλην όμως ο κ. Τσίπρας δεν θα εγκλωβιστεί στην στείρα αντιπαράθεση με τον Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως το στοίχημα είναι να αλλάξει τη θέση της χώρας στην ευρωπαϊκή σκακιέρα και να μπορέσει ως πρωθυπουργός να αποτελέσει το αντίπαλο δέος σε μια γερμανοκρατουμενη Ευρώπη. Άλλωστε όπως εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ «ο Σαμαράς έχει χάσει το παιχνίδι και έχει χάσει και την ψυχραιμία που επιβάλλεται να έχει ένας πρωθυπουργός σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία».
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες εκλογές και μάλιστα με προβάδισμα ακόμα και δέκα μονάδων, ο ίδιος φαίνεται να κρατά χαμηλό προφίλ και να ρίχνει τους τόνους στο εσωτερικό του κόμματος, υποστηρίζοντας πως υπάρχει δρόμος ακόμα.
Άλλωστε και ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι η πολιτική κατάσταση είναι ρευστή και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Γνωρίζει όμως καλά πως ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος για μια μεγάλη αλλαγή, τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, και γι' αυτό προετοιμάζει το... έδαφος.
Το επόμενο διάστημα λοιπόν ο κ. Τσίπρας θα εντείνει τις επαφές του με ηγέτες στο εξωτερικό και ενδεχομένως με πρόσωπα εκτός πολιτικής. Με λίγα λόγια θα χτίσει το προφίλ ενός αξιόπιστου πολιτικού, ενός συνομιλητή με κύρος, ενός ηγέτη που είναι έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Παράλληλα θα επιχειρήσει να ρίξει τους τόνους στο εσωτερικό, θα προσπαθήσει να μειώσει την απόσταση με την αριστερή πλατφόρμα, πείθοντάς τους πως σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον η ανάληψη της ηγεσίας της χώρας.

newsbomb.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια