Σχέδια ΝΑΤΟ για πέντε νέες στρατιωτικές βάσεις στη ανατολική Ευρώπη

Πέντε νέες στρατιωτικές βάσεις σχεδιάζει να δημιουργήσει το ΝΑΤΟ σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις νέες βάσεις θα αναπτυχθεί 4.000 ατόμων στα πλαίσια της επάνδρωσης των Ταχέων Μονάδων Ανταπόκρισης.

Η κίνηση, όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα έχει στόχο να διασφαλίσει την προστασία των κρατών-μελών της στρατιωτικής συμμαχίας από την υποτιθέμενη απειλή από τη Ρωσία, καθώς το ΝΑΤΟ θεωρεία την πολιτική της Μόσχας στο ουκρανικό ζήτημα ως «παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε πως πρόκειται για την πρώτη φορά που η συμμαχία θα αναπτύξει δυνάμεις σε νέες βάσεις της Ανατολικής Ευρώπης.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει πως η επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη θα μπορούσε να απειλήσει τη σταθερότητα στην περιοχή και πως θα ανταποκριθεί αναλόγως σε τέτοιες ενέργειες προκειμένου να προασπίσει την Εθνική της Ασφάλεια.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια