Σε τι διαφέρει η τακτική από την άτακτη χρεοκοπία;

Η διαφορά μεταξύ τακτικής χρεοκοπίας (που έχουμε αυτή τη στιγμή) και άτακτης, είναι ότι στην πρώτη επιβιώνει το υπεύθυνο για την χρεοκοπία πολιτικοοικονομικό καθεστώς, ενώ στη δεύτερη καταρρέει και διαλύεται.

Η Ελλάδα είναι γνωστό πως χρεοκόπησε. Για την ακρίβεια την χρεοκόπησαν.
Εκείνο μόνο που έπρεπε να επιλέξουν εκείνοι που το αποφάσιζαν (και μέσα σ’ αυτούς δεν ήταν φυσικά ο λαός, αλλά οι ελίτ της χώρας μαζί με τους δανειστές), ήταν αν η χρεοκοπία θα ήταν τακτική ή άτακτη.

Επέλεξαν φυσικά την τακτική (ελεγχόμενη) χρεοκοπία, καθόσον μόνο αυτή εγγυούταν τη διατήρηση εκείνων των πολιτικών και κρατικών δομών, οι οποίες εξασφαλίζουν τη συνέχιση της επιβίωσης και κερδοσκοπίας του ίδιου καθεστώτος που έφτασε την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Έτσι, ο λαός εξαθλιώνεται σιγά σιγά και αρπάζεται ο πλούτος της χώρας και των πολιτών, χωρίς να υπάρχουν οργανωμένες λαϊκές αντιδράσεις, λόγω της διατήρησης ισχυρών καθεστωτικών δομών. Μην ξεχνάμε ότι το χρήμα δεν χάνεται, απλά αλλάζει τσέπες και αυτή τη στιγμή πηγαίνει στις τσέπες εκείνων (ντόπιων και ξένων) που διαχειρίζονται τη χρεοκοπία.

Αντίθετα, σε μια άτακτη χρεοκοπία, θα κατέρρεαν αμέσως οι υπεύθυνες για τη χρεοκοπία, πολιτικές και κρατικές δομές και φυσικά η κατάρρευση αυτή θα οδηγούσε μαθηματικά σε κατάρρευση του σάπιου και διεφθαρμένου καθεστώτος και σε αναγκαστική ανάσταση (έστω και με κάποια τραύματα) του λαού, φέρνοντας αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

ΥΓ. Σήμερα εξακολουθούν να μας τρομοκρατούν πως αν δεν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε παθητικά την οικονομική μας αφαίμαξη, τότε θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία. Κι εμείς δυστυχώς εξακολουθούμε να φοβόμαστε.

προεδρική δημοκρατία


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια