Σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν φροντιστηριακά μαθήματα στα παιδιά τους

«Τέλος» στην Ενισχυτική Διδασκαλία και την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη βάζει το υπουργείο Παιδείας ελλείψει διαθέσιμων πιστώσεων. Αν και τα δυο προγράμματα επρόκειτο να λειτουργήσουν και τη σχολική χρονιά 2014-2015 με κονδύλια του ΕΣΠΑ, πηγές του υπουργείου Παιδείας αποκάλυψαν ότι τα χρήματα... εξαντλήθηκαν.

Το γεγονός αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν οικονομικά να προσφέρουν φροντιστηριακά μαθήματα στα παιδιά τους και βασίζονταν (ειδικά) στον θεσμό της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για να τα βγάλουν πέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είχε τεράστια απήχηση, αφού το 2012 παραπάνω από 50.000 μαθητές σε 511 γυμνάσια όλης της χώρας συμμετείχαν σε αυτό, ενώ πέρυσι ο αριθμός ήταν ακόμα μεγαλύτερος, παρότι υλοποιήθηκε μόνο τους τρεις τελευταίους μήνες του σχολικού έτους.

Μάλιστα, ο θεσμός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας επρόκειτο να επεκταθεί και στο λύκειο, όπου τα παιδιά έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μόνο σε γυμνάσια

Πέρυσι, πάντως, το πρόγραμμα εφαρμόστηκε μόνο σε γυμνάσια για τα μαθήματα της Γλωσσικής Διδασκαλίας, των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας και των Αγγλικών. Τεράστια είναι η απογοήτευση και για τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι περίμεναν πώς και πώς να λειτουργήσουν οι θεσμοί φέτος προκειμένου να απασχοληθούν σε αυτούς. Υπενθυμίζεται ότι στην Ενισχυτική Διδασκαλία και την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη προσλαμβάνονται αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι αμείβονται ανάλογα με τον αριθμό των ωρών που εργάζονται μηνιαίως, όπως δηλαδή οι ωρομίσθιοι.

Προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι» το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να ανακοινώσει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (εξαγγελία του πρώην υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, που δεν υλοποιήθηκε ποτέ). Ωστόσο, το εν λόγω πρόγραμμα, κατά πάσα πιθανότητα, θα αφορά μόνο τους μαθητές του λυκείου σε συγκεκριμένες περιοχές που θα επιλεγούν βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί που θα απασχοληθούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Εφημερίδα Δημοκρατία


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια