Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και ντρέσινγκ από κατίκι Δομοκού

Υλικά

  • ένα πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και 80 ml ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε καρέ
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή λίγο ξερό δυόσμο)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει κάπως. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους και να σοταριστούν. Χτυπάμε στο μούλτι το κατίκι Δομοκού με την κρέμα γάλακτος και τα 80 ml ελαιόλαδο. Όταν γίνει μια λεία σάλτσα, προσθέτουμε τα φυλλαράκια δυόσμου και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα κολοκυθάκια με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη σάλτσα με το κατίκι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
  • Μερίδες 4
  • Προετοιμασία 5΄
  • Μαγείρεμα 10΄  
Γαστρονόμος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια