Μπρουσκέτες με πολτό ελιάς και κάππαρη

Υλικά

  • μπαγκέτα κομμένη σε 12 φέτες
  • μαύρες ή πράσινες ελιές 2 φλιτζάνια, χωρίς κουκούτσι
  • σκόρδο 2 σκελίδες
  • ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
  • κάππαρη 4 κουταλιές της σούπας
  • ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
  • χυμός λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Ζεματίζετε την κάππαρη για 1’ για να ξεπικρίσει και τη στραγγίζετε. Βάζετε στο μπλέντερ τις ελιές, το σκόρδο, τη ρίγανη και την κάππαρη και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτετε κατά μικρές ποσότητες το λάδι και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε στο μπλέντερ για 1’ ακόμη. Αφήνετε τον πολτό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά τον αλείφετε πάνω στις φέτες της μπαγκέτας, αφού πρώτα τις φρυγανίσετε. 

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Αναμονή: 2-3 ώρες
  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο

Mix & Match

Από τους μεζέδες που δεν αντιστέκονται με τίποτα στη συντροφιά ενός ούζου. Απόλυτα καλοκαιρινή διάθεση σε ένα ορεκτικό γεμάτο νεύρο και ένταση. Αν όμως επιμένετε στο κρασί, τότε δροσίστε τις μπρουσκέτες με μια καλή ρετσίνα ή αναζητήστε μια ευγενική Ρο- μπόλα από τα αρμυρά αμπελοτόπια της Κεφαλονιάς.

icookgreek.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια