Φαρφάλες με ποικιλία μανιταριών


Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 200 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
  • ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (τσίλι), σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, σε δυνατή φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente, και τα σουρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, σε μέτρια φωτιά, για λίγα λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι και τον χυμό του λεμονιού.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα των μανιταριών. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια