Μας την είχανε στημένη...

Η ίδια η Γερμανία αποδεικνύει τον δόλο (και τον ρόλο) της για την ελληνική οικονομική κατάρρευση και την "βόμβα" που δημιουργήθηκε στην Ελληνική κοινωνία
Υπόλογοι οι Έλληνες πολιτικοί και το κυβερνητικό δίδυμο για την άρνηση αλλαγής της καταστροφικής πορείας

Η προσεκτική και συνδυαστική ανάγνωση της ειδησεογραφίας μπορεί να λειτουργήσει διδακτικά. Με αυτή τη μέθοδο πολλά κομμάτια του παζλ της πραγματικότητας ενώνονται.
Η εικόνα συμπληρώνεται και φανερώνεται ο σχεδιασμός της οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων ως σύγχρονο όπλο, το οποίο θα εξαναγκάσει τον λαό μας να δεχτεί και την εκποίηση των «ασημικών» της πατρίδας, την απώλεια της ακίνητης περιουσίας των ιδιωτών αλλά και αβαρίες στα εθνικά ζητήματα.

Η επικαιρότητα προσφέρει πολλές ευκαιρίες συσχετισμού ειδήσεων ούτως ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Προχθές είχαμε την έκθεση του ΔΝΤ με τίτλο «Προσαρμογή στις χώρες της ευρωζώνης με ελλείμματα: πρόοδος, προκλήσεις και πολιτικές». Εκεί, όπως σημείωσαμε, οι «ειδικοί» παραδέχονται ότι «η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεγάλες περικοπές μισθών που υποχρεώθηκε να κάνει η Ελλάδα δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα. Επιπλέον, αυτά τα... ψαλιδίσματα, αντί να ενισχύσουν, οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότητα».

Δεν συμπληρώθηκε ούτε εικοσιτετράωρο από τη δημοσίευση της είδησης και προέκυψε μια άλλη, εξίσου ενδιαφέρουσα, που αποδεικνύει περίτρανα τον δόλο εναντίον των Ελλήνων. Γράψαμε ότι στη Γερμανία «συζητούνται γενναίες μισθολογικές αυξήσεις στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις». Αυτή η ιδέα δεν ανήκει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Γερμανών εργατών αλλά «στον επικεφαλής οικονομολόγο της Bundesbank Γενς Ούλμπριχ».

Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι. Στην Ελλάδα κολοβώθηκαν οι μισθοί και κατέρρευσε η αγοραστική δύναμη, μειώθηκαν τα εισοδήματα, πάγωσε η αγορά και προέλασε η ύφεση. Υπάρχει πλέον επίσημη παραδοχή γι' αυτό και από το ΔΝΤ. Στη Γερμανία, που δεν θέλουν να υποστούν τα ίδια, προτείνεται μεγάλη αύξηση στους μισθούς και έχει παρουσιαστεί η θεωρητική τεκμηρίωση της αναγκαιότητας των αυξήσεων.

Οπότε, μια που οι ελληνόφωνοι υπηρέτες της τρόικας μνημονεύουν διαρκώς τις γερμανικές «συνταγές», γιατί δεν σπεύδουν να υιοθετήσουν και αυτήν;
Μήπως δεν τη βρίσκουν εφικτή;
Μήπως οτιδήποτε θετικό για τους Ελληνες απορρίπτεται δίχως δεύτερη κουβέντα από τους «σωτήρες» μας;

Οι απαντήσεις, δυστυχώς, είναι αυτονόητες...

Πηγή "Δημοκρατία" 
Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια