Πλυντήριο - σιδερωτήριο 2 σε 1

Ονομάζεται Swash και φρεσκάρει τα ρούχα σε λιγότερο από 10 λεπτά

Ειρήνη Βενιού
Για όσους σιχαίνονται το πλύσιμο και κυρίως το σιδέρωμα, τώρα υπάρχει το Swash: ένα σύστημα πλύσης-σιδερώματος το οποίο υπόσχεται να φρεσκάρει τα ρούχα σε μόλις 10 λεπτά.



Το καινοτόμο σύστημα διαθέτει κομψό σχεδιασμό με αποτέλεσμα να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να κρεμάσει στην ενσωματωμένη κρεμάστρα το ρούχο που επιθυμεί να πλύνει και να σιδερώσει και να πατήσει το μαγικό κουμπάκι.




Φρεσκάδα σε χρόνο-ρεκόρ
Το Swash αρχικά ψεκάζει ένα ειδικό υγρό καθαρισμού επάνω στο ρούχο για να απομακρύνει λεκέδες και δυσάρεστες μυρωδιές. Βαρίδια συγκρατούν το ρούχο ακίνητο και αμέσως ενεργοποιείται το σύστημα στεγνώματος, το οποίο διαχέει τον αέρα στο εσωτερικό της συσκευής. Από την κυκλοφορία του αέρα, το ρούχο «φουσκώνει» και το αποτέλεσμα είναι απλά κολλαριστό. 
Tο φρεσκάρισμα του Swash μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα υφάσματα όπως π.χ. τζιν, μάλλινα, πολυεστέρα, lycra, βαμβακερά, κασμίρι, ρούχα κεντημένα με παγιέτες ή άλλες πέτρες, δαντέλες κ.ά.
Το πλυντήριο-στεγνωτήριο 2 σε 1 σχεδιάστηκε από την Whirlpool και την Procter & Gamble. Εχει ύψος 1,30μ. και πλάτος μόλις 0,43μ. Σύμφωνα με τις επινοήτριες εταιρείες, η επαναστατική συσκευή δεν απαιτεί νερό, γεγονός που της χαρίζει φορητό χαρακτήρα. Μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε μια ντουλάπα π.χ. στον χώρο του υπνοδωματίου, καταργώντας έτσι την ανάγκη για… σιδερώστρα.
«Κατά τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δηλώνει ότι αναζητάει κάτι ενδιάμεσο ως προς την φροντίδα των ρούχων, μεταξύ του πλυντηρίου και του καθαριστηρίου. Το Swash ετοιμάζει τα ρούχα γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς πολλές κινήσεις και εξεζητημένη εγκατάσταση» εξηγεί ο πρόεδρος της P&G New Business Creation, Τσαρλς Πιρς.
Το Swash στοιχίζει 499 δολάρια, δηλαδή περίπου 371 ευρώ. Αρχικά είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία μέσω των αμερικανικών καταστημάτων Bloomingdale’s, ενώ η κυκλοφορία του στις ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί τα πλάνα των εταιρειών γύρω από τη διάθεση ή το κόστος του επαναστατικού γκάτζετ σε διεθνές επίπεδο.

Δημοσιεύτηκε στο "ΤΟ ΒΗΜΑ science" τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2014 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια