Η Κίνα επιμένει με Windows XP

Η Κινεζική κυβέρνηση θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τροποποιημένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows XP, καθώς θεωρεί ότι η αναβάθμιση στο Windows 8 θα ήταν πολύ ακριβή.

Η υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος Windows XP από τη Microsoft έπαψε, επίσημα,  στις 8 Απριλίου, ωστόσο η κινεζική αγορά παραμένει προσηλωμένη σε αυτό. Μάλιστα, τα XP συνεχίζουν να αποτελούν το κύριο λειτουργικό σύστημα της κινεζικής δημόσιας διοίκησης.
Υπολογίζεται ότι ποσοστό 70% των προσωπικών υπολογιστών στη χώρα συνεχίζει να χρησιμοποιεί XP, δηλαδή ένας αριθμός περίπου 200 εκατομμυρίων συστημάτων, σύμφωνα με έρευνα της StatCounter. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό χρήσης των XP στις ΗΠΑ έχει περιοριστεί στο ποσοστό του 18%.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή της κινεζικής Εθνικής Διεύθυνσης Πνευματικών Δικαιωμάτων, Yan Xiaohong, στο δίκτυο Sky, η αναβάθμιση σε κάποια νεότερη έκδοση των Windows δεν εξετάζεται καν. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός.
Η Διεύθυνση υπολόγισε ότι για κάθε άδεια χρήσης των Windows 8 το κόστος, στην Κίνα, θα ήταν περί τα 103 ευρώ, ενώ με ειδικές εκπτώσεις το ποσό αυτό θα μπορούσε να κατέβει στα 35 ευρώ. Ωστόσο, ακόμη και έτσι το συνολικό κόστος για τον κινεζικό δημόσιο τομέα θεωρήθηκε υπερβολικό.
Παράλληλα, σε αντίθεση με κυβερνητικές υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών, η Κίνα δεν θα προχωρήσει ούτε και σε συμφωνία επέκτασης υποστήριξης για τα XP με τη Microsoft. Αντίθετα, σύμφωνα με τον Yan, κινεζικές εταιρείες ασφαλείας εργάζονται ήδη ώστε να αναπτύξουν πακέτα βελτίωσης του παλαιού λειτουργικού συστήματος, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κενά ασφαλείας.

Δημοσιεύτηκε στη "naftemporiki.gr" την Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια