Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την λειτουργία αεροπορικής βάσης στον ... Βόρειο Πόλο!

Αυτό που κάποτε ήταν σενάριο ταινίας και φυσικά απραγματοποίητο εγχείρημα γιατί αντίκειτο στους φυσικούς νόμους έγινε πραγματικότητα: Μια τεράστια αεροπορική βάση στους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού με κατασκευαστή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η οποία ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε να λειτουργεί από σήμερα.
Σημειώνεται ότι κανείς δεν γνώριζε ότι κατασκευαζόταν τέτοια βάση και δεν είχε διαρρεύσει τίποτα από ρωσικής πλευράς.

Η στρατιωτική βάση δημιουργήθηκε επάνω στον πολικό ερευνητικό σταθμό Barneo έρευνα που είχε δημιουργηθεί το 2002 από τη ρωσική Γεωγραφική Εταιρία σε ένα κομμάτι πάγου σε γεωγραφικό πλάτος περίπου 89 μοίρες βόρεια, μόλις 110 χιλιόμετρα (68,4 μίλια) από το Βόρειο Πόλο!
Πρακτικά, ακριβώς στην κορυφή του πλανήτη. Είναι ένα απίστευτης σημασίας σρατηγικό σημείο από το οποίο ,μπορούν να εξορμήσουν ακόμα και στρατηγικά βομβαρδιστικά όταν ολοκληρωθούν οι διάδρομοι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μειώνεται στο μισό η απόφαση που έχουν να διανύσουν τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά προς τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.
«Σήμερα, ένα μεταφορικό αεροσκάφος Il-76 της ρωσικής Αεροπορίας έριξε δύο μηχανήματα εκσκαφής πάγων και πέντε τόνους καυσίμων στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου προκειμένου να ξεκινήσει να λειτουργεί άμεσα ο πρώτος διάδρομος απο-προσγείωσης από τον οποίο θα μπορούν να επιχειρούν αρχικά μεταφορικά όπως τα Antonov An-72 ή αεροσκάφη ναυτικής υποστήριξης" ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αεροπορίας, συνταγματάρχης Ιγκόρ Κλίμοφ μεταδίδει το Ria Novosti.
Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου αποπερατώθηκαν ενωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ μεταφέρθηκαν μεγάλες ποσότητες καυσίμων και τροφίμων για το προσωπικό της βάσης.
Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι επειδή η αεροπορική βάση και οι διάδρομοι αποπροσγείωσης ... βρίσκονται σε συνεχή κίνηση αφού είναι κατασκευασμένα επάνω σε ένα τεράστιο κομμάτι πάγου, η βάση πρέπει να ... κατασκευάζεται από το μηδέν κάθε χρόνο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια