Σουίτα εφαρμογών από τη… Ford

H Ford παρουσίασε στη Βαρκελώνη τις νέες της εφαρμογές που θα βρίσκονται ενσωματωμένες στα νέα αυτοκίνητα της εταιρείας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδήσεων που έρχονται από το Mobile World Congress, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, αφορά smartphones, tablets, εφαρμογές και gadgets. Η είδηση που ακολουθεί σίγουρα ξεχωρίζει.

Πρόκειται για εφαρμογές, οι οποίες όμως δεν θα «τρέχουν» σε μία συσκευή, αλλά σε ένα αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα, η Ford παρουσίασε στη Βαρκελώνη τις νέες της εφαρμογές που θα βρίσκονται ενσωματωμένες στα νέα αυτοκίνητα της εταιρείας. Από αυτές ξεχωρίζει το Parkopedia, το οποίο θα βοηθά τον οδηγό να εντοπίζει θέση παρκαρίσματος και θα είναι ενσωματωμένο στο ανανεωμένο σύστημα συγχρονισμού συσκευών της Ford, AppLink.
Μέσω του Parkopedia δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα να πραγματοποιήσει έρευνα ανάμεσα σε 15 εκατομμύρια χώρους παρκαρίσματος, σε όλη την Ευρώπη, παρέχοντας ένδειξη για τα σημεία στα οποία υπάρχουν ελεύθερες θέσεις και πόσο θα κοστίσει η θέση στον οδηγό. Η εφαρμογή, στην έκδοση που θα χρησιμοποιεί η Ford, καλύπτει συνολικά 3.000 πόλεις σε 20 διαφορετικές χώρες.
Η εν λόγω εφαρμογή είναι διαθέσιμη ήδη για διάφορες πλατφόρμες (Android, iOS κλπ), αλλά είναι η πρώτη φορά που ενσωματώνεται στην κονσόλα ενός αυτοκινήτου. Μία ακόμη ενδιαφέρουσα προσθήκη αποτελεί η μουσική υπηρεσία Aupeo, η οποία θα διαθέτει περισσότερα από 20 κανάλια, διαθέσιμα για τον χρήστη. Πρόκειται για σημαντική προσθήκη, ιδιαίτερα για την ευρωπαϊκή αγορά όπου η χρήση ψηφιακού ραδιοφώνου εντός του αυτοκινήτου είναι πρακτικά μηδαμινή.
Το σύστημα συγχρονισμού AppLink της Ford θα είναι ενσωματωμένο στο νέο EcoSport SUV και στην επίσης νέα έκδοση του Focus. Το σύστημα θα διαθέτει ενεργοποίηση μέσω φωνής και θα διαθέτει επιπλέον εφαρμογές των Spotify, Tom Tom, Radioplayer, Hotels.com. Σύμφωνα με τη Ford η ενσωμάτωση τόσο μεγάλης γκάμας εφαρμογών στο AppLink σε συνδυασμό με τη δυνατότητα φωνητικών εντολών θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ασφάλεια οδηγού και επιβατών.
Η Ford φαίνεται να δίνει μεγάλη σημασία στη σύγκλιση των τεχνολογιών μιας και επέλεξε το Mobile World Congress, μία έκθεση τεχνολογίας, για να παρουσιάσει το νέο της Focus, το οποίο θα διαθέτει οθόνη αφής διαγωνίου 8 ιντσών για την προβολή των ενσωματωμένων εφαρμογών.

Δημοσιεύτηκε στη "naftemporiki.gr" την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια