«Σπηλιές Mustang» Ένα αρχαίο βασίλειο στο Νεπάλ

«Σπηλιές Mustang» Ένα αρχαίο βασίλειο στα σύνορα του Νεπάλ και του Θιβέτ

Ανάμεσα στις κορυφές των Ιμαλαΐων, είναι ένας τόπος με περίπου 10 000 τεχνητές σπηλιές λαξευμένες στο βράχο, περίπου 60 μέτρα ύψος, σε ένα φαράγγι τόσο μεγάλο ώστε υπερβαίνει κατά πολύ το Grand Canyon.

Ο εντυπωσιακός αριθμός των σπηλαίων που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Νεπάλ, στην περιοχή του Mustang και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια του κόσμου.
Μερικές από αυτές είναι μοναδικές, με μία μόνο είσοδο που άνοιξαν σε ένα ευρύ μέτωπο με οδοντωτούς βράχους. Άλλες όμως βρίσκονται σε ομάδες, η μία πάνω στην άλλη, παρουσιάζοντας ένα σύνολο από επίπεδα.
Οι αρχαιολόγοι δεν ξέρουν πως έχουν κατασκευαστεί, ούτε ποια ήταν η λειτουργία τους. Επίσης, δεν μπορούν να καταλάβουν, τι έκανε τους ανθρώπους να ανταποκριθούν σε αυτές τις κοιλότητες που βρίσκονται αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος.
Στα μέσα της δεκαετίας του '90, οι αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και του Νεπάλ έχουν αρχίσει να διερευνούν το εσωτερικό των σπηλαίων, βρίσκοντας ντουζίνες από ανθρώπινα σώματα τουλάχιστον 2000 ετών.
Από τότε, οι ομάδες των ερευνητών συνέχισαν να διερευνούν τις «Σπηλιές του Mustang» και όσοι είχαν την τύχη να τις επισκεφθούν αναφέρθηκαν ότι είχαν την εντύπωση ότι βρίσκονταν μπροστά σε ένα γιγαντιαίο κάστρο από άμμο.
Σε ορισμένες σπηλιές έχουν ανακαλυφθεί διάφορα χειρόγραφα και τοιχογραφίες που απεικονίζουν την ιστορία του Βουδισμού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η χρήση των σπηλαίων του Mustang διαιρείται σε τουλάχιστον τρεις περιόδους.
Οι σπηλιές χρησιμοποιήθηκαν ήδη από το 1000 π.Χ. ως ταφικά δωμάτια, αλλά είναι πιθανό ότι οι κοιλότητες χρησιμοποιήθηκαν αργότερα από τους αρχαίους τοπικούς πληθυσμούς ως καταφύγιο σε περίπτωση επίθεσης.
Αποκάλυψη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια