Σεισμό θα προκαλέσει το όνομα που έδωσε ο Α.Κάντας: Και βέβαια ήταν του ... ΠΑΣΟΚ!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ;

Σεισμικές εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσει η αποκάλυψη (περιέχεται στην κατάθεση και δεν είναι δυνατόν να αποκρυβεί) ότι κορυφαίος εν ενεργεία πολιτικός/πολιτειακός παράγοντας "υπεράνω πάσης υποψίας"¨εμπλέκεται εμέσως, πλην αποφασιστικά στο σύστημα μιζών Κάντα, όπως υποστήριξε ο 72χρονος πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών της ΓΔΕ.
Η εμπλοκή του ονόματός του εξέπληξε τους ανακριτές, αλλά όχι και όσους γνώριζαν στο σάπιο βασίλειο της ΓΔΕ επί ημερών ΠΑΣΟΚ - και όχι μόνο - πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο συγκεκριμένος κορυφαίος πολιτικός, και προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, στήριξε αποφασιστικά τον Α.Κάντα στην "χρυσοφόρα" θέση των επιτροπών εξοπλιστικών προγραμμάτων, πριν ακόμα δημιουργηθεί η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών.
To 1993 όταν ανέλαβε ο Γ.Αρσένης υπουργός Εθνικής Άμυνας θέλησε να τον απομακρύνει από την θέση του στα αντισταθμιστικά οφέλη (είχε ξεκινήσει την "λαμπρή" καριέρα του το 1988), αλλά με παρέμβαση του συγκεκριμένου υπουργού που και λόγω σχέσεων με την σύζυγο Παπανδρέου, την Μιμή, "έλυνε κι έδενε" την εποχή εκείνη, τελικά τον πήρε ο τότε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Κουρής, κατ'απαίτηση φυσικά του συγκεκριμένου πολιτικού.
Έχει εμπλοκή στην είσπραξη μιζών; Αυτό μένει να αποδειχθεί, αλλά κάποιος που στηρίζει κάποιον τύπο σαν τον Κάντα, είναι βέβαιο ότι δεν τον στηρίζει "για την ψυχή του παππού του", αλλά γιατί επωφελείται άμεσα ή έμμεσα από την τοποθέτησή του στην θέση αυτή.
Πάντως από την στιγμή που αποκαλυφθεί το όνομα (το γνωρίζουμε, αλλά σεβόμαστε το απόρρητο της ανάκρισης) όλες οι πολιτικές εξελίξεις αποκτούν τον χαρακτήρα "κινούμενης λάβας".
Κινούμενης γιατί η ρευστότητα και η ταχύτητα με την οποία θα τρέξουν τα πράγματα μπορεί να οδηγήσουν σε εθνικές εκλογές και πριν από τον Μάϊο, ενώ ο χαρακτηρισμό "λάβα" αφορά το ότι το σκάνδαλο Κοσκωτά, Siemens κλπ μπροστά σε αυτή την εξέλιξη θα είναι πταίσματα.
Σε ότι αφορά τον έτερο πρώην υπουργό, μένει να δούμε στην πράξη τι στοιχεία υπάρχουν.
Πάντως η υπόθεση Ευσταθίου "καίει" και πρώην εισαγγελικό λειτουργό που πέρασε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο διευθυντής του οποίου εν συνεχεία ανέλαβε διευθυντής των εταιρειών του Ευσταθίου (και λόγω συγγένειας με τον Ευσταθίου!) και έκανε και σεμινάρια για λογαριασμό της Rheinmetall στην Σχολή Ευελπίδων! Της μουρλής, δηλαδή...

defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια