Τα παράθυρα αναφοράς σφαλμάτων των Windows και η NSA

Σαν χρήστες των Windows θα πρέπει να είστε πια εξοικειωμένοι με τα γνωστά ενοχλητικά popups που για να φύγουν χρειάζονται οπωσδήποτε, τουλάχιστον ένα κλικ. 

Αναφερόμαστε στα μηνύματα λάθους του λειτουργικού συστήματος των Windows της Microsoft. Ενώ όλοι γνωρίζουμε τα συγκεκριμένα «παράθυρα» ελάχιστοι γνώριζαν μέχρι πρι από λίγο ότι χρησιμοποιούνται από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ για τους κατασκοπευτικούς τους σκοπούς.

 Όταν ένα πρόγραμμα των Windows αποτύχει, σε ένα PC ένα αναδυόμενο παράθυρο προτρέπει τους χρήστες να στείλουν μια αναφορά του σφάλματος στη Microsoft για να μπορέσει να το εξετάσει. Όμως, οι πληροφορίες που αποστέλλονται στη Microsoft περνάνε και από τις βάσεις δεδομένων της NSA, σύμφωνα με τη δημοσίευση της Κυριακής του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Το γερμανικό περιοδικό περιγράφει λεπτομερώς τις δράσεις του τμήματος TAO της NSA, ένα τμήμα το οποίο θεωρείται σαν η κορυφαία μονάδα hacking της υπηρεσίας.
Οι αποκαλύψεις προέρχονται από τις τελευταίες διαρροές εγγράφων της NSA από τον Edward Snowden.
Διαβάστε Τι είναι τα εργαλεία QUANTUM που χρησιμοποιεί η NSA Der Spiegel Νέα δημοσίευση για τις τακτικές της NSA Ένα έγγραφο παρουσίασης της NSA που αποκαλύφθηκε από το Der Spiegel σημειωθεί ότι οι αναφορές σφαλμάτων του λειτουργικού της Microsoft, είναι ένας «κομψός τρόπος» απόκτησης «παθητικής πρόσβασης» σε ένα σύστημα.


Η ομάδα TAO χρησιμοποιώντας το ισχυρό λογισμικό sleuthing της NSA συλλέγει τις αναφορές σφαλμάτων από την παγκόσμια ροή της κίνησης στο Διαδίκτυο. Τα δεδομένα αποστέλλονται από έναν υπολογιστή συλλέγονται με αυτό τον τρόπο και δίνουν στην NSA πληροφορίες ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω hacking δραστηριότητες : τα τρωτά σημεία του υπολογιστή του στόχου. Τους τελευταίους μήνες, η Microsoft αλλά και άλλες εμπλεκόμενες εταιρείες προσπάθησαν να κατευνάσουν τους φόβους της κοινής γνώμης για τις κατασκοπευτικές δράσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
«Η Microsoft δεν παρέχει σε καμία κυβέρνηση την άμεση και άνευ όρων πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών της» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Microsoft. »
Παρατηρώντας την πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσε το Der Spiegel, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι…

iguru.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια