Επενδύσεις θανάτου.... by Monsanto!

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ

H εταιρία Monsanto Biotech έχει εξαγοράσει την εταιρία Climate Corporation για περίπου $ 1,1 δις ευρώ. Ενώ η Monsanto σε δελτίο τύπου αναφέρει ότι η τιμή εξαγοράς είναι 930 εκατομμύρια δολάρια , ακούμε από τους επενδυτές ότι η πραγματική τιμή ξεπερνάει τα 1.000.000.000 δολάρια , επειδή μέρος της  συμφωνίας είναι να καταβληθεί όλο το ποσό στην πάροδο του χρόνου ως ένα σχέδιο διατήρησης των εργαζομένων.
Η Climate Corporation υποστηρίζεται από τους ομίλους Founders Fund , Khosla , Google Ventures , ΝΕΑ , Index Ventures και Atomico . Η εταιρεία χρησιμοποιεί μηχανήματα που διαμορφώνονται για την πρόβλεψη του καιρού και άλλα βασικά στοιχεία για την βιομηχανία μετάλλαξης αγροτικών προϊόντων .
Η Monsanto επικεντρώνεται στην παροχή των σπόρων προς σπορά , τα βιοτεχνολογικά χαρακτηριστικά τους και των προϊόντων της φυτικής παραγωγής για τους αγρότες σε όλο τον κόσμο .
Η απορροφούμενη εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Climate Corporation και η Monsanto θα αξιοποιήσει το μεγάλο όγκο δεδομένων που κατέχει για τη βελτιστοποίηση της γεωργίας σε παγκόσμιο επίπεδο .
Αυτό είναι νια πολύ πονηρή κίνηση . Έρχεται την ίδια ημέρα που η Monsanto - μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταποίησης ή καλύτερα μετάλλαξης αγροτικών προϊόντων - να ανακοινώνει μεγαλύτερη από όσο αναμενόταν, απώλεια αυξημένη το τέταρτο τρίμηνο , του ποσού των 249 εκατ. δολ. , ή 0,47 δολάρια ανά μετοχή .
Και η Monsanto τοποθετείται για την εξαγορά αυτή ως μέρος ενός πιο μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάκαμψης , ελπίζοντας ότι η  τεχνολογία παρακολούθησης κλιματικών αλλαγών της Climate Corporation θα βοηθήσει τη Monsanto στην καλύτερη διαχείριση των μελλοντικών κινδύνων .
Η Monsanto έχει ξεπεράσει την κακή δημοσιότητα όλα αυτά τα χρόνια γύρω από θέματα όπως η γενετική τροποποίηση και τη δικτύωση γενικά των μικρότερων γεωργικών επιχειρήσεων , οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η Climate Corporation  εντάσσεται στο εν λόγω μείγμα .Πηγή : http://www.oneworldchronicle.com/?p=17442
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Monsanto αυτές οι νέες υπηρεσίες αναμένεται να έχουν κύκλο εργασιών περίπου 20 δις δολάρια!
Η Climate Corporation εστιάζεται στην απελευθέρωση νέων αξιών για την γεωργία μέσω της επιστήμης των δεδομένων », δήλωσε ο Hugh Grant , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Monsanto . " Όλοι ωφελούνται όταν οι αγρότες είναι σε θέση να παράγουν περισσότερα με λιγότερους πόρους . Η ομάδα Climate Corporation  φέρνει κορυφαία τεχνογνωσία που θα επωφελεί συνεχώς σε μεγάλο βαθμό τους αγρότες και θέλουμε να επεκταθούμε σε αυτό το τεράστιο έργο και να διευρύνουμε την πρόσβασή τους σε περισσότερες καλλιέργειες και περιοχές του κόσμου . 
Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τους αντιπροσώπους μας και τους υπόλοιπους στον γεωργικό κλάδο που θα αποτελούν την πηγή πληροφοριών στο αγρόκτημα . "
Η Climate Corporation ιδρύθηκε το 2006 από μια άκρως επιτυχημένη ομάδα μηχανικών λογισμικού και επιστήμονες ανάλυσης δεδομένων που είχαν εργαστεί στο παρελθόν με την Google και άλλες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας υπό την ηγεσία της Silicon Valley .
Από εκείνη τη στιγμή , η εταιρεία έχει κατασκευάσει την πιο προηγμένη τεχνολογική πλατφόρμα της βιομηχανίας της γεωργίας που συνδυάζει υπέρ - τοπική παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών ,  μοντελοποίηση αγρονομικών δεδομένων και υψηλής ανάλυσης προσομοιώσεις καιρού ώστε να παραδώσει μια πλήρη αναφορά της πλήρους περιόδου παρακολούθησης , ανάλυσης και διαχείρισης κινδύνων των προϊόντων .
" Οι αγρότες σε όλο τον κόσμο καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τις φάρμες τους αντιμετωπίζοντας τις ολοένα και πιο ασταθείς καιρικές συνθήκες , καθώς και τον πολλαπλασιασμό των πηγών πληροφόρησης , " δήλωσε ο David Friedberg , διευθύνων σύμβουλος για την Climate Corporation . 
"Η ομάδα μας κατανοεί ότι η δυνατότητα να μετατρέψουν τα δεδομένα σε δραστική διορατικότητα και σε συστάσεις για τη διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων είναι ζωτικής σημασίας για τη γεωργία σε όλο τον κόσμο και μπορούν να επωφελήσουν σε μεγάλο βαθμό τους αγρότες , ανεξάρτητα από το μέγεθος της εκμετάλλευσης ή τις προτιμώμενες μεθόδους καλλιέργειας τους. Η  Monsanto συμμερίζεται αυτό το σημαντικό όραμα για την επιχείρησή μας και ανυπομονούμε για τη δημιουργία ακόμη μεγαλύτερων εμπειριών για τους πελάτες μας . "
"Η  Climate Corporation έχει ένα βασικό σύνολο εργαλείων υποστήριξης προς όφελος των αγροτών . Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα που τους βοηθούν να ενισχύσουν τις αποδόσεις στις υφιστάμενες γεωργικές εκτάσεις και την καλύτερη διαχείριση των κινδύνων που συμβαίνουν σε όλη την καλλιεργητική περίοδο .
 Η  Climate Corporation θα συνεχίσει να προσφέρει τα τρέχοντα προϊόντα της διαχείρισης κινδύνων, συμπεριλαμβανομένης μιας online υπηρεσίας που παρέχει το σχεδιασμό των καλλιεργειών , την παρακολούθηση , και τις συστάσεις , καθώς και προσφορές ασφάλισης μέσω ενός δικτύου  ανεξάρτητων παραγόντων ."
Ευχαριστούμε πολύ την αναγνώστρια του psekasmata για τη μετάφραση των κειμένων.
Στο δια ταύτα και με απλά λόγια... 
Όποιος δεν αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες από την Monsanto είναι τελειωμένος. Θυμηθείτε λίγο πως δρουν τα κυκλώματα τις νύχτας.
"Ή παίρνεις υπηρεσίες από εμάς ή είσαι καμένο χαρτί." Αυτά θα έχουμε τώρα στην τροφή μας, επίσημα πλέον και με το νόμο.
Πριν μερικά χρόνια τους έπεισε όλους να χρησιμοποιήσουν μεταλλαγμένους (στείρους όμως) σπόρους για μεγαλύτερη σοδειά. Έπεσαν στην παγίδα και κάθε φορά εξαρτώνται από την εταιρεία για την παροχή των σπόρων χωρίς στην ουσία να δουν την αύξηση της παραγωγής που τους υποσχέθηκαν. Τώρα βάζουν άλλο τυράκι στη φάκα. Ο έλεγχος τροφής είναι πλέον γεγονός!
Και όπως είπε και ο ο Ηendry Kissinger... "Αν θέλεις να ελέγχεις τα κράτη έλεγξε το πετρέλαιο, αν θέλεις τους λαούς έλεγξε την τροφή τους."  
Τέλος  για μην ξεχνάμε..  ο Ομπάμα πήρε το Νόμπελ Ειρήνης,  η Μονσάντο  το Νόμπελ Γεωργίας. Απίστευτο;;; 
psekasmata.blogspot.gr
defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια