Διακοπές με… εντολή γιατρού

Οι διακοπές είναι απαραίτητο συστατικό υγείας και ευεξίας. Σίγουρα δεν σας λέμε κάτι καινούριο αλλά ακόμη και μια μικρή απόδραση μπορεί να έχει τέτοια οφέλη για τον οργανισμό και την υγεία σας όσα δεν φαντάζεστε.
Πέντε λόγοι υγείας για να σχεδιάσετε Φθινοπωρινές διακοπές
Διώχνουν το στρες
Το πρώτο όφελος που θα έχετε σχεδιάζοντας και μόνο μια απόδραση είναι η μείωση του στρες και η αύξηση του επιπέδου ευεξίας σας.
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ άγχους και εμφάνιση προβλημάτων υγείας όπως πονοκεφάλους , καρδιαγγειακά νοσήματα , καρκίνο και διάφορες λοιμώξεις που εμφανίστηκαν λόγω αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος. Επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι οι διακοπές, ακόμη και οι μικρές αποδράσεις μειώνουν την εμφάνιση εργασιακής εξουθένωσης και φορτίζουν τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια.
Βελτιώνουν την ψυχική και διανοητική ικανότητα
Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει θετική σχέση μεταξύ των διακοπών και της διανοητικής λειτουργίας . Απλά, οι διακοπές μας κάνουν πιο οξυδερκείς. Ένα ξεκούραστο μυαλό είναι πιο αποτελεσματικό, λύνει πιο εύκολα απλά ή σύνθετα προβλήματα της προσωπικής ή επαγγελματικής καθημερινότητας. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κάθε άνθρωπος χρειάζεται μια μικρή απόδραση – διακοπή από την καθημερινότητα – κάθε 62 ημέρες.
Βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση – διώχνουν τον πόνο
Είναι πιο πιθανό να είστε πιο δραστήριοι και ενεργητικοί σε μια απόδραση ή κατά τη διάρκεια των διακοπών σας παρά στον καναπέ του σπιτιού σας. Με αυτό τον τρόπο είναι σίγουρο ότι θα κατακτήσετε το επιθυμητό επίπεδο άσκησης – ξεκούρασης. Αυτό από μόνο του είναι ικανό να σας απαλλάξει από πόνους και αϋπνία.
Ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς
Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας συχνά λειτουργούν εις βάρος της οικογένειας και του ποιοτικού χρόνου που χρειάζεται. Οι διακοπές είναι ιδανική ευκαιρία για μια τονωτική ένεση στις οικογενειακές σχέσεις, δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις και αποκαθιστούν το ισοζύγιο ποιοτικού χρόνου μεταξύ εργασίας και οικογένειας.

Μας κάνουν πιο ευτυχισμένους

Ο χρόνος μακριά από την καθημερινότητα, σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να απολαύσεις περισσότερο την ζωή και να κατακτήσεις ένα «ιαματικό» επίπεδο ευτυχίας.
Κι επειδή πολλοί μπορεί να πείτε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και οι διακοπές είναι πολυτέλεια, σκεφτείτε χωρίς καλούπια. Διακοπές δεν σημαίνει μόνο μια εβδομάδα στο βουνό ή σε μια πόλη του εξωτερικού. Ακόμη και μια Κυριακάτικη απόδραση εντός των τειχών αλλά εκτός προγράμματος μπορεί να είναι άκρως αναζωογονητική.
Κι επειδή το ταξίδι πρώτα ξεκινά από τα μάτια και το μυαλό, δείτε ένα βίντεο με υπέροχες Φθινοπωρινές εικόνες της Ελλάδας. Το βίντεο είναι από τη νέα καμπάνια του ΕΟΤ για τα πανέμορφα μυστικά της Ελλάδας.

Πηγή: healthpress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια