Κροκοντίλ: Νέο ναρκωτικό που σαπίζει σάρκα και οστά

Ένα πολύ ισχυρό ναρκωτικό που μοιάζει με την ηρωίνη, αλλά σαπίζει την σάρκα και τα κόκκαλα του χρήστη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχο υγείας της Αριζόνα.
Στους "δρόμους" είναι γνωστό ως "κροκοντίλ" και πρόκειται για "χειροποίητο" ναρκωτικό με βάση του την κωδείνη, την οποία παίρνουν όσοι το "μαγειρεύουν" από χάπια για τον πονοκέφαλο, και την οποία στη συνέχεια αναμιγνύουν με βενζίνη, διαλυτικό μπογιάς ή αλκοόλ.


Οταν το μίγμα "μπαίνει" ενέσιμα στον οργανισμό, καταστρέφει τους ιστούς του χρήστη, κάνοντας το δέρμα του να πρασινίζει και να μοιάζει πολύ με αυτό του κροκόδειλου.
Το ναρκωτικό προκαλεί επίσης στους χρήστες, κακοφορμισμένες πληγές, αποστήματα και δηλητηρίαση του αίματος. Σύμφωνα με τον Frank LoVecchio, έναν από τους διευθυντές του Banner Good Samaritan Poison & Drug Information Center, ήδη κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, υπήρξαν δυο περιπτώσεις χρηστών που νοσηλεύτηκαν.
"Αυτό που γνωρίζω είναι πως αυτοί οι δύο, είναι οι πρώτες περιπτώσεις -απ΄όσο ξέρουμε- στις ΗΠΑ. Είμαστε τρομοκρατημένοι", δήλωσε ο LoVecchio, χωρίς να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες για την κατάστασή της υγείας τους.
Το ναρκωτικό, του οποίου η χημική ονομασία είναι desomorphine, πρωτοεμφανίστηκε γυρω στο 2002 στην Σιβηρία και την Ρωσική Απω Ανατολή, αλλά όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Τme, οι δημοσιογράφοι του οποίου έκαναν ολόκληρη έρευνα για το θέμα, κατάφερε να "περάσει" και στις ΗΠΑ.
 Το κροκοντιλ ήταν δημοφιλές στη Ρωσία, επειδή η ηρωίνη ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί και επίσης κόστιζε ακριβά. Το κροκοντιλ κοστίζει τρεις φορές λιγότερο από την ηρωίνη και το "φτιάξιμο" που έχει ο χρήστης είναι παρόμοιο, αν και τελειώνει γρηγορότερα ( η επίδραση του ναρκωτικού διαρκεί συνήθως 90 λεπτά).
Ο μέσος όρος ζωής μεταξύ των εθισμένων στο κροκοντιλ, όπως αυτός μετρήθηκε για τους χρήστες της Ρωσίας, δεν ξεπερνά τα 2-3 χρόνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Time, κάτι που κάνει το ναρκωτικό "το φριχτότερο του κόσμου".
Ανάμεσα σε αυτά που προκαλεί είναι γάγγραινα και ο χρήστης πολλές φορές χρειάζεται επειγόντως ακρωτηριασμό. Επίσης το τοξικό μείγμα διαλύει τα κόκκαλα της σιαγόνας και τα δόντια, ακριβώς όπως έκανε η μεθαμφεταμίνη που μαγείρευε ο Γουόλτερ Γουάιτ στο Breaking Bad.
Και όπως όλοι οι χρήστες ναρκωτικών, οι εθισμένοι στο κροκοντιλ είναι επηρρεπείς στο HIV, την ηπατήτιδα C και άλλες ασθένειες του αίματος που "χτυπούν" το αίμα.
Μια πρώην εθισμένη στο κροκοντίλ, η ρωσίδα Ιρίνα Πάβλοβα, είπε στο περιοδικό Time το 2011 ότι έκανε καθημερινή χρήση για περίπου 6 χρόνια. Τώρα δεν μπορεί να μιλήσει σωστά και είναι ημιπαράλυτη εξαιτίας βλάβης στον εγκέφαλο από το ναρκωτικό.
Ο αδελφός της ήταν ανάμεσα στην ομάδα 12 χρηστών που έπαιρναν μαζί κροκοντιλ. "Ολοι τους είναι νεκροί τώρα", λέει η Ιρίνα. "Κάποιοι έπαθαν πνευμονία, κάποιοι δηλητηρίαση του αίματος, κάποιοι μηνηγγίτιδα, κάποιοι καρδιακή ανεπάρκεια και κάποιοι απλώς σάπισαν".
Αλλη ρωσίδα εθισμένη στο κροκοντιλ, είπε το 2011 στον Independent , ότι γνωστή της τζάνκι αρνιόταν να πάει στο νοσοκομείο "το δέρμα της έπεφτε και δεν μπορούσε καν να κινηθεί", έλεγε στην συνέντευξή της.

Πηγή: www.lifo.gr
boro.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια