Οι συνέπειες μιας οικονομικής παράλυσης στις ΗΠΑ

ΑΝ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Αν το Κογκρέσο αποτύχει να υιοθετήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού το βράδυ της Δευτέρας, οι Αμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούνται «ως μη ουσιώδες δυναμικό» θα υποχρεωθούν σε άδεια άνευ αποδοχών, θα πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνουν στο σπίτι και να μην πάνε στις θέσεις εργασίας τους.
Οι δημόσιοι οργανισμοί που απειλούνται να χάσουν προσωπικό είναι αυτοί που είχαν υποστεί το ίδιο «μαρτύριο» το 1995-1996 επειδή είχε προκύψει παρόμοιο δημοσιονομικό κενό.

- Στο υπουργείο Άμυνας: Το ήμισυ των 800.000 πολιτικών υπαλλήλων του Πενταγώνου, που είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του δημοσίου τομέα θα τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών Οι καθαρά στρατιωτικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά οι μάχιμοι θα πληρώνονται με καθυστέρηση .
- Πάρκα και Μουσεία: Τα 368 εθνικά πάρκα και μουσεία θα κλείσουν καθώς και τα μεγάλα μουσεία της τέχνης και της ιστορίας όπως και ο ζωολογικός κήπος στην Ουάσιγκτον .
- Περιβάλλον : Το 95 % από τους περίπου 16.000 υπαλλήλους του Οργανισμού Περιβάλλοντος ( EPA ), που είναι υπεύθυνος για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και τη ρύπανση , θα πρέπει να "σταλεί" στο σπίτι του.
-Θεωρήσεις διαβατηρίων: Κατά την τελευταία δημοσιονομική κρίση , η οποία διήρκεσε συνολικά τέσσερις εβδομάδες το 1995/1996 ,η επεξεργασία 500.000 αιτήσεων θεώρησης και 200.000 αιτήσεων για διαβατήρια ανεστάλη.
-Υγεία: Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας και τα ιατρικά ερευνητικά κέντρα, παύουν να αποδέχονται νέους ασθενείς για πειραματικές θεραπείες .
-Κυβέρνηση: Οι περισσότερες ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα δουν τους αριθμούς των υπαλλήλων τους να μειώνονται κατά περισσότερο από 80 %.

defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια