Η πρώτη αποστολή στο Νότιο Πόλο της Σελήνης

apostolh-sto-notio-polo-ths-selhnhsΗ πρώτη αποστολή στον κόσμο στον Νότιο Πόλο της Σελήνης ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ανοίγοντας το ενδεχόμενο να υπάρχει πρόσβαση για το κοινό  σε on line εικόνες από το φεγγάρι.

Η ιδιωτική αποστολή των επιχειρήσεων, η οποία ανακοινώθηκε από το International Lunar Observatory Association και την Moon Express, Inc., θα είναι τόσο επιστημονική όσο και εμπορική, και το Διεθνές Σεληνιακό Παρατηρητήριο Εργασίας σχεδιάζει να προσσεληνώσει ένα ρομποτικό σκάφος της Moon Express.

Το Παρατηρητήριο έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια μόνιμη βάση για αστροφυσικές παρατηρήσεις και ένα σεληνιακό σύστημα εμπορικών επικοινωνιών για την χρησιμοποίηση του από τους ερευνητές.
"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι η δεύτερη Σεληνιακή αποστολή μας θα είναι στον σεληνιακό Νότιο Πόλο τόσο για την παράδοση του Διεθνούς σεληνιακού παρατηρητήριου όσο και για την εξεύρεση πόρων," δήλωσε  ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ Robert Richards της Moon Express.
"Η αποστολή θα πραγματοποιήσει μια ιστορική προσγείωση σε μια ανεξερεύνητη περιοχή της Σελήνης που μπορεί να φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα αποθέματα πόρων στο ηλιακό σύστημα."
Αν είναι επιτυχής, το Διεθνές Σεληνιακό Παρατηρητήριο θα είναι το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό τηλεσκόπιο που θα λειτουργεί από τη σεληνιακή επιφάνεια και θα είναι διαθέσιμο για τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό μέσω του διαδικτύου.
Αυτό θα επιτρέψει την πρόσβαση σε εικόνες από την επιφάνεια του φεγγαριού, και ελπίζεται ότι θα δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο «επιστήμης των πολιτών"  με τη συμμετοχή του κοινού και διεθνή συνεργασία.

Από το foxnews
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΠΗΓΗ
apocalypsejohn.com









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια