Με 25 εκατομμύρια χρήστες το Outlook.com κλείνει το μάτι στο Gmail

Το Outlook.com βελτιώνεται συνεχώς

Λίγους μήνες πριν, η Microsoft λάνσαρε το Outlook.com μετατρέποντας στην ουσία το Hotmail όπως θα έπρεπε να είναι σήμερα. Όπως αναφέρει η ίδια, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θετική τόσο στη νέα εμφάνιση όσο και στο πλήθος λειτουργιών που προσφέρει καταφέρνοντας να ξεπεράσει τους 25.000.000 ενεργούς χρήστες σε ένα μικρό σχετικά χρονικό διάστημα.



Η Microsoft γνωρίζει ότι ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών προτιμούν το Gmail έναντι του Outlook.com ή του Hotmail παλαιότερα, ωστόσο φαίνεται ότι δε πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια και προσπαθεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρει προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και απλοποιώντας τη διαδικασία μετάβασης από το Gmail στο Outlook.com για τους χρήστες.

Το Outlook.com βελτιώνεται συνεχώς

Τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν νέα χαρακτηριστικά στο Outlook.com, ορισμένα από τα οποία τα έχουμε αγαπήσει στο Gmail, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αρχειοθετηση με 1 κλικ


Ένα νέο κουμπί θα προστεθεί στη μπάρα επιλογών του Outlook.com το οποίο θα μετακινεί τα μηνύματα που έχετε επιλέξει στο φάκελο Αρχειοθέτησης ή σε οποιοδήποτε φάκελο επιθυμείτε, όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη στο Gmail.

Το Outlook.com βελτιώνεται συνεχώς

Συντομευσεις πληκτρολογιου


Το Outlook.com υποστηρίζει ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας ένα μεγάλο πλήθος συντομεύσεων από το πληκτρολόγιο, εκ των οποίων και διαφορετικών εφαρμογών όπως το Outlook και το Gmail. Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχίσει η προσθήκη νέων συντομεύσεων τις οποίες μπορείτε να δείτε πατώντας το πλήκτρο ? στο inbox σας.

Το Outlook.com βελτιώνεται συνεχώς

Περισσοτερες επιλογες στο inbox


Νέοι χρωματισμοί θα προστεθούν σύντομα για να προσαρμόσετε την εμφάνιση του inbox ακόμη περισσότερο στα μέτρα σας. Επιπλέον, στις ρυθμίσεις του Outlook.com μπορείτε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ενέργειες για την επιλογή της απλής απάντησης και της απάντησης σε όλους στα μηνύματα που δέχεστε καθώς επίσης και την επιλογή ανάγνωσης του επόμενου μηνύματος ή την επιστροφή στο inbox.

Το Outlook.com βελτιώνεται συνεχώς

Τέλος, η νέα εφαρμογή του Outlook.com είναι διαθέσιμη δωρεάν για τους χρήστες Android smartphones μέσω του Google Play Store. Αν και η εμφάνιση της εφαρμογής ενδεχομένως να απογοητεύσει ορισμένους, ωστόσο προσθέτει καλύτερη εμπειρία χρήσης του Exchange ActiveSync (EAS) σε όλες τις Android συσκευές.

Το Outlook.com βελτιώνεται συνεχώς

Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι η Microsoft κατάφερε να «αναστήσει» τόσο το Hotmail με το Outlook.com όσο και το SkyDrive μέσα σε ένα διάστημα λίγων μηνών κοιτώντας πλέον τον ανταγωνισμό στα μάτια. Μοναδικός απών από τις πρόσφατες αλλαγές φαίνεται πως είναι το Ημερολόγιο (Calendar), το οποίο για κάποιο λόγο δεν έχει αποκτήσει τη νέα εμφάνιση που του αρμόζει. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Εσείς, θα αλλάζατε το Gmail για το νέο Outlook.com;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια