Η χρήση κινητών τηλεφώνων αυξάνει κατά 50% τους εγκεφαλικούς όγκους στα παιδιά



Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακάλυψε 50% αύξηση στο μετωπιαίο και τον κροταφικό λοβό όγκων σε παιδιά κατά την διάρκεια δέκα χρόνων στο έτος 1999 και 2009.

Ένα αποτέλεσμα της ακτινοβολίας του κινητού τηλεφώνου;



Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα ετών διαθέτουν σήμερα ένα κινητό τηλέφωνο στην κατοχή τους.Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα μόνο για βασικούς σκοπούς και όλες οι κλήσεις να είναι μικρής διάρκειας.Οι ενήλικοι απορροφούν σίγουρα κάποια ακτινοβολία από τη χρήση κινητών τηλεφώνων, τα παιδιά όμως διατρέχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο, σε σύγκριση με τους ενήλικες. Ο Εγκέφαλος των παιδιών μπορεί να λάβει έως και τρεις φορές περισσότερη ακτινοβολία.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο(IARC),σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους τον περασμένο χρόνο μέσα απο τεράστιες ποσότητες δεδομένων που προέρχονται από δεκάδες μελέτες: ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο στον άνθρωπο.Αυτά τα συμπεράσματα είναι οτι χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο για μια δεκαετία, αυξάνει τον κίνδυνο στα "ακουστικά νευρινώματα" στους ενήλικες

Νευρίνωμα κυριολεκτικά σημαίνει ‘όγκος νεύρου’. Το ακουστικό νευρίνωμα, ή αλλιώς αιθουσαίο σβάνωμα, είναι ένας καλοήθης πρωτοπαθής ενδοκράνιος όγκος των μυελινο-παραγωγών κυττάρων του 8ου εγκεφαλικού νεύρου (στατικο-ακουστικό νεύρο).Μετά από τις διαπιστώσεις αυτές η σαφής πιθανότητα για παρόμοια, αν όχι περισσότερο καταστροφικά αποτελέσματα, μπορεί να εμφανιστούν σε παιδιά λόγω:

Ο Ιστός του εγκεφάλου που είναι πιό αγώγιμος. • Η ένα λεπτότερο κρανίο. Η ακτινοβολία διαπερνά αποτελεσματικότερα λόγω των μικρότερων εγκεφάλων και του μαλακότερου ιστού του εγκεφάλου τους.

Σχεδόν 400 παιδιά το χρόνο στη Βρετανία διαγιγνώσκονται με εγκεφαλικούς όγκους.Αυτό ισοδυναμεί με 1 στους τέσσερεις από όλους τους καταχωρημένους καρκίνους παιδικής ηλικίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια