Η Αργεντινή δεν χρωστάει πια !



Την ερχόμενη Παρασκευή η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ θα υπογράψει την τελευταία επιταγή ύψους 2,5 δις δολαρίων για την αποπληρωμή των χρεών που συνήφθησαν τα τελευταία 11 χρόνια.
Έτσι, όπως δημοσιεύει η Ελ Παίς και αναδημοσιεύουν τα ΝΕΑ, κλείνει το «Κοραλίτο», η μεγαλύτερη θεσμική κρίση από τη δικτατορία, μια κρίση που οδήγησε στη χρεοκοπία του 2001.



«Κοραλίτο» σημαίνει «μικρό μαντρί», μια έκφραση των Αργεντινών για να δείξουν την αίσθηση της στενότητας και στέρησης των δικαιωμάτων τους που δημιούργησαν στους πολίτες τα μέτρα που είχαν ληφθεί τότε.
Η Φερνάντεζ εξηγεί συνεχώς στους πολίτες, τη σημασία αυτού που θα συμβεί την Παρασκευή με την υπογραφή της. «Φέτος αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις πληρωμές του Μποντεν 12. Το Μπόντεν 12, για όσους δεν γνωρίζουν, έγινε για να πληρώσουν οι Αργεντίνοι, όσες αποταμιεύσεις τους δεν τους επέστρεψαν οι τράπεζες αυτής της χώρας…Φαντάζομαι όλα αυτά τα πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει με αυτά τα χρήματα για όλους εκείνους που έχουν τα λιγότερα, για όσους ποτέ δεν είχαν την τύχη να κατέχουν μια κατάθεση σε δολάρια».



                         

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια