JHelioviewer: Εξερευνήστε τον Ήλιο

JHelioviewer ΕΙΤ, LASCO ευρισκόμενο επικαλύψειςJHelioviewer ΔΑΑ, LASCO ευρισκόμενο επικαλύψεις

Το JHelioviewer είναι το νέο λογισμικό απεικόνισης που επιτρέπει σε όλους, όσους θέλουν να εξερευνήσουν τον Ήλιο. Αναπτύχθηκε ως τμήμα του ΗΣΥ / NASA Helioviewer,και παρέχει ένα πρόγραμμα επιτραπέζιου υπολογιστή που επιτρέπει στους χρήστες να δούνε τις εικόνες του Ήλιου τα τελευταία 15 χρόνια. Σε περισσότερες από ένα εκατομμύριο εικόνες από το SOHO μπορούμε ήδη να έχουμε πρόσβαση, και νέες εικόνες από το Solar Dynamics Παρατηρητήριο της NASA προστίθενται κάθε μέρα.


Χρησιμοποιώντας το νέο αυτό λογισμικό, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες του Ήλιου, το χρώμα των εικόνων όπως επιθυμούν, και την εικόνα-διαδικασία σε ταινίες σε πραγματικό χρόνο. Μπορούν να εξάγουν τις ταινίες τους σε διάφορες μορφές, και να παρακολουθούν τα χαρακτηριστικά του Ήλιου και την ηλιακή περιστροφή. Ωστόσο, η πραγματική δύναμη του εργαλείου έγκειται στην ικανότητά του να επιτρέπει τη διασταύρωση των διαφόρων πτυχών των μεγάλων συνόλων των δεδομένων. Διασυνδέονται πολλά γεγονότα που παρατηρήθηκαν στον Ήλιο και εμφανίζονται πάνω του σε εντελώς διαφορετικές χρονικές και χωρικές κλίμακες.
Για πρώτη φορά, το JHelioviewer επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν μια σειρά από εικόνες από τον Ήλιο, από διάφορα μέσα, και να συγκεντρώσουν μια σειρά κινουμένων σχεδίων, τις οποίες μπορούν στη συνέχεια να τις χειριστούνε και να τις παρακολουθήσουν, προκειμένου να ακολουθήσει μια ηλιακή περίπτωση από την αρχή μέχρι το τέλος.
Με τα υπάρχοντα εργαλεία παρέχεται η δυνατότητα να δείτε είτε μεγάλης κλίμακας το στέμμα, ή μικρές κηλίδες στην επιφάνεια του Ήλιου, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε ζουμ όπως παρακολουθούμε τη δραστηριότητα του Ήλιου να εξελίσσεται. Το JHelioviewer αντιμετωπίζει αυτή την ιεραρχία κλιμάκων με τη σύζευξη σε όλες τις ηλιακές κλίμακες: έχετε μικρής κλίμακας φαινόμενα σε μεγάλης κλίμακας συμβάντα.

JHelioviewer ΔΑΑJHelioviewer ΔΑΑ

Το JHelioviewer είναι γραμμένο στη γλώσσα προγραμματισμού Java, εξ ου και η «J» στην αρχή του ονόματός του. Είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα συστατικά του είναι ελεύθερα διαθέσιμα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του προγράμματος. Μπορούν ακόμη και στην επαναχρησιμοποίηση του κώδικα για άλλους σκοπούς. Αυτό χρησιμοποιείται ήδη για τον Άρη και για δεδομένα στην ιατρική έρευνα.
Αυτό συμβαίνει επειδή με το JHelioviewer δεν χρειάζεται να κατεβάσετε ολόκληρα σύνολα δεδομένων, τα οποία συχνά μπορεί να είναι τεράστια. Μπορείτε να επιλέξετε μόνο συγκεκριμένα δεδομένα για την ομαλή ροή  μέσω του Διαδικτύου.
Το λογισμικό JHelioviewer είναι διαθέσιμο να κατεβάσετε για διάφορα λειτουργικά συστήματα. Συμπληρώνεται από το web-based του προγράμματος περιήγησης εικόνων που βρέθηκαν στο Helioviewer.org.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια