ΣΟΚ: Μας κατασκοπεύουν από παντού!

spyware ΣΟΚ: Μας κατασκοπεύουν από παντού!


Τρομάζουν τα όσα λένε Αμερικανοί και Ρώσοι για τις παρακολουθήσεις μέσω διαδικτύου, τηλεφώνων και δή κινητών!

Για να οργανώσεις πλέον μια παρακολούθηση δεν χρειάζονται ειδικές «κατασκοπικές» συσκευές. Η συγκέντρωση πληροφοριών είναι δυνατή με τη βοήθεια των τηλεφώνων, των υπολογιστών, ακόμη και των οικιακών συσκευών.

Τις περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες τις παρέχει πλέον στις μυστικές υπηρεσίες το Διαδίκτυο. Χωρίς καμία καθυστέρηση, οι πράκτορες μπορούν να <…>

προσδιορίσουν τη θέση ενός ανθρώπου από τα μηνύματά του στα κοινωνικα δίκτυα και τις διευθύνσεις IP. Πέραν αυτών παρακολούθηση μπορεί να γίνει και με τη βοήθεια των οικιακών συσκευών. Αυτό δήλωσε και ο διευθυντής της CIA κ. Ντέιβιντ Πετρέους.

Όλο και περισσότερες προσωπικές και οικιακές συσκευές συνδέονται με το Διαδίκτυο: από την τηλεόραση ως το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου. Όλα αυτά επιτρέπουν στη CIA σε πραγματικό χρόνο να συγκεντρώνει πολυάριθμα χρήσιμα δεδομένα, αρχίζοντας από την απλή θέση του «στόχου» και καταλήγοντας στις κρυφές λήψεις μέσω της κάμερας ενός κινητού τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή.

Η επιβεβαίωση όπως αναφέρει της Ρωσίας έρχεται και από την άλλη πλευρά: Ο εμπειρογνώμονας του Συνδέσμου Αμυντικών Πολιτικών Σχολιαστών κ. Ολέγκ Γκλαζουνόφ υποστηρίζει ότι το απλούστερο όλων είναι να παρακολουθείς έναν άνθρωπο από το τηλέφωνο: «Κάθε κινητό τηλέφωνο μπορεί να μετατραπεί σε ένα μικρόφωνο ή ραδιοπομπό με σκοπό την καταγραφή συνομιλιών, που λαμβάνουν χώρα κοντά στη συσκευή. Ακόμη κι αν δεν έχετε κινητό τηλέφωνο, αλλά δίπλα σας βρίσκεται η συσκευή ενός σταθερού, έστω ακόμη και με κατεβασμένο το ακουστικό μπορούν να σας ακούσουν, χωρίς να χρειαστεί να τοποθετήσουν “κοριό” στο τηλέφωνο» είπε.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι σύντομα η τεχνολογία θα μπορέσει να αντικαταστήσει τους πραγματικούς κατασκόπους….

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια